Yapay Kalp Destek Cihazıyla Yaşayan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

İzmir’de Yapay Kalp Destek Cihazı Kullanan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

21 yaşındaki Zeynep Altun, 13 yıl boyunca İzmir’de yapay kalp destek cihazıyla yaşadıktan sonra sonunda kalp nakli sayesinde yeni bir hayata başladı. Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelen Altun’a 7 yaşındayken kalp yetmezliği teşhisi konuldu ve 2012 yılında Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi’nde yapay kalp destek cihazı takıldı.

Uzun süre organ nakli listesinde olan Altun, yeni kalbine kavuşma umudunu resimlerle ifade etti. En sonunda, 3 Nisan’da hastanede tedavi gördüğü odasında uygun kalbin bulunduğunu öğrendi ve 8 saatlik bir nakil ameliyatı geçirdi.

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Altun, ailesiyle beraber yeni kalbiyle 21. yaş gününü kutladı. EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran liderliğindeki ekip, genç kıza başarılı bir kalp nakli gerçekleştirdi.

Zeynep Altun, uzun yıllar boyunca yapay kalp destek cihazının zorluklarını yaşadığını ancak umutsuzluğa asla kapılmadığını belirtti. Yeni kalbine alışmaya çalışırken daha özgür bir yaşam sürmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Altun, kalp nakli bekleyen diğer hastalara umut olmayı ve organ bağışı yapmayı ciddi şekilde teşvik etti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da ekibini başarılı operasyonlarından dolayı tebrik ederek, Zeynep Altun’un artık yeni kalbiyle sağlıklı bir hayata devam edeceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.