Ekran bağımlılığı gözlerinizi tehdit ediyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın: Dijital Ekranların Göz Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın, günümüzde bilgisayarlar, telefonlar ve tabletlerin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirterek ekran bağımlılığının arttığını ifade etti. Uzmanlar, cep telefonu, bilgisayar gibi dijital ekranların uzun süreli kullanımının göz sağlığını olumsuz etkilediğini ve göz kuruluğu ile dijital göz yorgunluğu sendromuna sebep olduğunu vurguluyor.

Dr. Yalçın, dijital ekranların yaydığı mavi ışığın gözlerde buharlaşmaya bağlı göz kuruluğunu arttırdığını belirterek, yoğun bilgisayar ve dijital ekran kullanımının göz kırpma refleksini azalttığını ve gözlerde kuruluk, kızarıklık, yanma, batma ve kaşınma gibi şikâyetlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, dijital cihazların yoğun kullanımının göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için farkındalık yaratmanın ve düzenli göz kontrolünün önemine vurgu yapıyor. Aynı zamanda bilinçsiz göz damlaları kullanımının da görme kusurlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Dr. Yalçın, basit ancak etkili önlemlerle göz kuruluğu ve dijital göz yorgunluğu gibi sorunların önlenebileceğini belirterek, göz sağlığının hayati önem taşıdığını ifade ediyor.

Related Posts

Geri ödemeye alınan 5 kanser ilacı sağ kalım oranlarını artırıyor

Yeni düzenleme ile geri ödeme listesine alına 5 immünoterapi ilacı, 25 farklı kanser türünde sağ kalım oranlarını olumlu yönde etkiliyor. Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Buluş, “Bu ilaçlar, hastanın kendi bağışıklık sistemini harekete geçirerek tümör hücrelerine karşı etkinliğini artırıyor. Bu da hastalığın kontrol altına alınması, iyileşme süreci ve 5 yıllık sağ kalım oranlarının artırılmasında önemli avantajlar sağlıyor” dedi.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.