Bu kahveyi içmeden önce iki kez düşünün

Kafeinli İçeceklerin Tehlikeleri: Beslenme Uzmanları Uyarıyor

Her sabah kafeinli içeceklerle güne başlayanların dikkatine! Beslenme uzmanları, kafelerde sıkça tercih edilen sütlü veya aromalı kahve çeşitlerinin aslında sağlığınızı tehdit edebileceği konusunda uyarıyor. Bu içeceklerin yüksek şeker, yağ ve kalori içeriğiyle dikkatli olmak gerektiğini belirtiyorlar.

Son yıllarda popülerliği artan matcha latte, chai latte ve özellikle mevsimsel favori Pumpkin Spice Latte gibi içeceklerin aslında birer kalori bombası olduğunu biliyor muydunuz? İçlerine eklenen tatlandırıcılar, şuruplar, krema bazlı karışımlar ve süt türevleri sayesinde kalori miktarı hızla yükseliyor. Özellikle mocha ve aromalı latte gibi içeceklerin fazla şeker ve yağ içeriğiyle sağlığınızı riske attığını unutmayın.

En Sağlıklı Kahve Hangisi?

Uzmanlara göre çözüm, kahveyi sade ve bilinçli bir şekilde tüketmekten geçiyor. Filtre kahve, espresso ve americano gibi katkısız ve şekersiz içecekler, kafein ihtiyacını karşılamak için en doğru seçeneklerden biridir. Bu içecekler ekstra kalori yüklü olmadığından sağlığınızı korurken kafein keyfini de yaşamanıza olanak tanır.

Uzmanlar, “Kahvenin sağlığa zararlı olduğunu düşünmeyin, doğru tüketildiğinde oldukça faydalı bir içecektir” diyor. Yapılan araştırmalar, kahvenin tip 2 diyabeti önleyici, karaciğer sağlığını destekleyici hatta Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucu etkilere sahip olabileceğini gösteriyor. Ancak günlük 2 ila 5 fincan kahve tüketiminin ideal olduğunu unutmayın. Aşırı kafein alımı ise çarpıntı, uykusuzluk, anksiyete gibi yan etkilere neden olabileceğinden, kafein tüketiminde ölçüyü kaçırmamak önemlidir.

Related Posts

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir