Bu kahveyi içmeden önce iki kez düşünün

Kafeinli İçeceklerin Tehlikeleri: Beslenme Uzmanları Uyarıyor

Her sabah kafeinli içeceklerle güne başlayanların dikkatine! Beslenme uzmanları, kafelerde sıkça tercih edilen sütlü veya aromalı kahve çeşitlerinin aslında sağlığınızı tehdit edebileceği konusunda uyarıyor. Bu içeceklerin yüksek şeker, yağ ve kalori içeriğiyle dikkatli olmak gerektiğini belirtiyorlar.

Son yıllarda popülerliği artan matcha latte, chai latte ve özellikle mevsimsel favori Pumpkin Spice Latte gibi içeceklerin aslında birer kalori bombası olduğunu biliyor muydunuz? İçlerine eklenen tatlandırıcılar, şuruplar, krema bazlı karışımlar ve süt türevleri sayesinde kalori miktarı hızla yükseliyor. Özellikle mocha ve aromalı latte gibi içeceklerin fazla şeker ve yağ içeriğiyle sağlığınızı riske attığını unutmayın.

En Sağlıklı Kahve Hangisi?

Uzmanlara göre çözüm, kahveyi sade ve bilinçli bir şekilde tüketmekten geçiyor. Filtre kahve, espresso ve americano gibi katkısız ve şekersiz içecekler, kafein ihtiyacını karşılamak için en doğru seçeneklerden biridir. Bu içecekler ekstra kalori yüklü olmadığından sağlığınızı korurken kafein keyfini de yaşamanıza olanak tanır.

Uzmanlar, “Kahvenin sağlığa zararlı olduğunu düşünmeyin, doğru tüketildiğinde oldukça faydalı bir içecektir” diyor. Yapılan araştırmalar, kahvenin tip 2 diyabeti önleyici, karaciğer sağlığını destekleyici hatta Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucu etkilere sahip olabileceğini gösteriyor. Ancak günlük 2 ila 5 fincan kahve tüketiminin ideal olduğunu unutmayın. Aşırı kafein alımı ise çarpıntı, uykusuzluk, anksiyete gibi yan etkilere neden olabileceğinden, kafein tüketiminde ölçüyü kaçırmamak önemlidir.

Related Posts

Geri ödemeye alınan 5 kanser ilacı sağ kalım oranlarını artırıyor

Yeni düzenleme ile geri ödeme listesine alına 5 immünoterapi ilacı, 25 farklı kanser türünde sağ kalım oranlarını olumlu yönde etkiliyor. Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Buluş, “Bu ilaçlar, hastanın kendi bağışıklık sistemini harekete geçirerek tümör hücrelerine karşı etkinliğini artırıyor. Bu da hastalığın kontrol altına alınması, iyileşme süreci ve 5 yıllık sağ kalım oranlarının artırılmasında önemli avantajlar sağlıyor” dedi.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.