Çin’den Başarılı Nükleer Güvenlik Tatbikatı

Çin, Fuqing Nükleer Enerji Üssünde Başarılı Bir Güvenlik Tatbikatı Gerçekleştirdi

FUZHOU, 13 Nisan (Xinhua) — Çin, ülkenin güneydoğusundaki Fujian eyaletinde bulunan Fuqing nükleer enerji üssünde başarılı bir nükleer güvenlik tatbikatı gerçekleştirdi.

Çin Atom Enerjisi Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre “Fırtına-2025” kod adıyla cumartesi günü düzenlenen tatbikat, Çin Atom Enerjisi Kurumu ve Kamu Güvenliği Bakanlığı gibi birçok devlet kurumu tarafından organize edilirken, katılımcılar arasında Ekoloji ve Çevre Bakanlığı, Ulusal Enerji İdaresi ve Fujian yönetimi de yer aldı.

İki yılda bir yapılan tatbikatların altıncısı gerçekleştirilirken, farklı senaryolarda izinsiz giriş ve saldırı simülasyonları ile Çin’in nükleer tesislerinin acil durumlardaki acil müdahale yetenekleri test edildi. Tatbikatın, nükleer tesis işletmecileri arasındaki risk farkındalığını artırmayı amaçladığı belirtildi.

Çin Atom Enerjisi Kurumu, tatbikatla Çin’in nükleer sektörünün güvenlik ve gelişimi arasındaki dengeyi koruma konusundaki kararlılığının güçlendirildiğini bildirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Xinhua / Güncel

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.