Ekran bağımlılığı gözlerinizi tehdit ediyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın: Dijital Ekranların Göz Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın, günümüzde bilgisayarlar, telefonlar ve tabletlerin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirterek ekran bağımlılığının arttığını ifade etti. Uzmanlar, cep telefonu, bilgisayar gibi dijital ekranların uzun süreli kullanımının göz sağlığını olumsuz etkilediğini ve göz kuruluğu ile dijital göz yorgunluğu sendromuna sebep olduğunu vurguluyor.

Dr. Yalçın, dijital ekranların yaydığı mavi ışığın gözlerde buharlaşmaya bağlı göz kuruluğunu arttırdığını belirterek, yoğun bilgisayar ve dijital ekran kullanımının göz kırpma refleksini azalttığını ve gözlerde kuruluk, kızarıklık, yanma, batma ve kaşınma gibi şikâyetlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, dijital cihazların yoğun kullanımının göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için farkındalık yaratmanın ve düzenli göz kontrolünün önemine vurgu yapıyor. Aynı zamanda bilinçsiz göz damlaları kullanımının da görme kusurlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Dr. Yalçın, basit ancak etkili önlemlerle göz kuruluğu ve dijital göz yorgunluğu gibi sorunların önlenebileceğini belirterek, göz sağlığının hayati önem taşıdığını ifade ediyor.

Related Posts

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir