Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) Tedavisi Devam Ediyor

Bu yıl nisan ve mayıs aylarında, KKKA tedavisi için toplam 16 hasta, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Tedavisi tamamlanan 8 hasta hastaneden taburcu edilirken, maalesef 2 hasta yaşamını yitirdi.

Hastanede KKKA teşhisi konulan 6 hastanın tedavisi ise hala devam ediyor.

Çıplak Elle Keneyi Koparan Kişi Tedavi Ediliyor

Koyulhisar ilçesi Yalnıztepe köyünde hayvancılıkla uğraşan 48 yaşındaki M.K, yaklaşık 1 hafta önce büyükbaş hayvanın üzerine yapışan keneyi çıplak elle koparmıştı.

Elinde yara oluşan M.K, rahatsızlanması üzerine yakınları tarafından Koyulhisar İlçe Hastanesi’ne götürüldü.

KKKA teşhisi konulan M.K, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

İlçenin Kalebaşı köyünde 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü ise 3 gün önce keneye maruz kaldı ve Reşadiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak daha sonra sevk edildiği Tokat Devlet Hastanesi’nde maalesef yaşamını yitirdi.

Related Posts

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.

Vücudunuzdaki küçük bir ben hayatınızı değiştirebilir!

Ciltteki benlerdeki şekil değişiklikleri, iyileşmeyen yaralar ve renk farklılıkları cilt kanserinin erken belirtileri olabilir. Dermatolog Doç. Dr. Alev Eken, düzenli cilt kontrollerinin hayat kurtarabileceğine dikkat çekti.