Prematüre Adar Bebek Göz Tedavisi İçin Helikopterle Van’a Sevk Edildi

Prematüre Adar, sağlık için helikopterle Van’a sevk edildi

AĞRI – Erken doğuma bağlı göz hastalığı tespit edilen 710 gramlık Adar bebek, ambulans helikopterle Van’a nakledildi.

Ağrı’da prematüre olarak dünyaya gelen Adar Çetin isimli bebek, erken doğuma bağlı gelişen göz hastalığı nedeniyle ambulans helikopterle Van’a sevk edildi.

20 Ocak 2025 tarihinde Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen 710 gram ağırlığındaki Adar bebek, erken doğuma bağlı gelişen göz hastalığının ilerlemesi üzerine tedavi için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

Adar bebek, 87 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü ve prematüre retinopatisi tanısı konuldu. Durumunun ciddiyetini gören sağlık ekipleri, bebeğin sağlığı için helikopter ambulansla sevkini gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen nakil işlemi başarılı bir şekilde tamamlandı ve Adar bebek, uzman doktorlar eşliğinde Van’a ulaştırıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MERVE GÖKBAKAN – Genel

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.