Konya AMATEM’in Yeni Binası Alkol ve Madde Bağımlılara Umut Olacak

Konya AMATEM’in Yeni Binası Hizmete Açıldı

Konya AMATEM’in yeni binası, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir merkez haline geldi. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, yeni tesisin basın mensuplarına tanıtımını yaparak, önemli açıklamalarda bulundu.

33 bin metrekare alana inşa edilen bu modern tesis, 80 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Kadın ve erkek hastalar için ayrı bölümler bulunan bina, spor alanları, müzik odaları, tarım alanları gibi çeşitli aktivite alanlarıyla hastaların konforunu ön planda tutuyor. Ayrıca alkol bağımlılığıyla mücadele için özel bir yoğun bakım alanı da mevcut.

Yapımı tamamlanan Konya AMATEM binası, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olup 4 katlıdır. Poliklinikler, terapi odaları, laboratuvar alanları ve dinlenme alanları gibi birçok imkanı içinde barındıran tesis, mayıs ayında yataklı tedavi hizmetine başlamayı planlıyor.

Bu önemli merkezin açılmasıyla birlikte, Konya ve çevre illerdeki alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede büyük bir adım atılmış olacak. AMATEM binası, bölgeye sağlık alanında önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

AMATEM Binasının Özellikleri:

  • 33 bin metrekare alan
  • 12 bin metrekare kapalı alan
  • 80 yatak kapasitesi
  • 5 poliklinik
  • 2 yataklı gözlem odası
  • Psikolog odaları

Bu önemli gelişmeyle ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL İBRAHİM TAHA TAŞ – Yerel

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.