Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Kefir Bağırsak İltihaplanmasını Azaltabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Beyza Tağraf tarafından yapılan son bilimsel çalışmalar, kefirin bağırsak iltihaplanmasını azaltıcı etkisine dikkat çekti. Diyetisyen Tağraf, kefirin Alzheimer’a karşı koruyucu olabileceğini belirtirken, bu etkinin sadece kefir tüketimiyle gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

‘Kefir, Nöroinflamasyonu Azaltabilir’

Bağırsakta oluşan iltihabın kefir sayesinde baskılanabileceğini belirten Diyetisyen Tağraf, “Nöroinflamasyonu azaltmak, Alzheimer’dan korunmak ya da önlemek için etkili bir strateji olabilir. Ancak kefirin bu faydalarını görebilmek için genel beslenme alışkanlıklarını da gözden geçirmemiz gerektiğini unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

‘Alzheimer İle Mücadelede Bütüncül Yaklaşım Şart’

Alzheimer’ı, bir evin çatısındaki açık deliklere benzeterek anlatan Diyetisyen Tağraf, “Alzheimer’ı iyileştirmek istiyorsak, tüm faktörleri göz önünde bulundurmalıyız. İnflamasyon sadece biri. Alzheimer riskini azaltmak için bütüncül bir yaklaşım benimsememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Kefir Tek Başına Yeterli Değil’

Alzheimer şüphesi taşıyan hastalara sadece kefir üzerine odaklanmadıklarını belirten Diyetisyen Tağraf, “Beslenme düzenlemeleri, medikal tedaviler, beyin uyarımları ve bilişsel rehabilasyon gibi çeşitli yöntemlerle hastaların yönetilmesi gerekiyor. Kefirin faydalarını görebilmek için genel sağlık durumunun da düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

‘Sağlıklı Yaşam Alzheimer Riskini Azaltıyor’

Alzheimer riskini azaltmanın yolları hakkında bilgi veren Diyetisyen Tağraf, “Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktiviteler ve zihinsel egzersizlerle beynin yaşlanma sürecini yavaşlatabiliriz. Alzheimer şüphesi olan hastalara sadece ilaç değil, sosyal, zihinsel ve fiziksel destekler sunmalıyız. Böylece kefirin olumlu etkilerini de daha iyi gözlemleyebiliriz” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.

Vücudunuzdaki küçük bir ben hayatınızı değiştirebilir!

Ciltteki benlerdeki şekil değişiklikleri, iyileşmeyen yaralar ve renk farklılıkları cilt kanserinin erken belirtileri olabilir. Dermatolog Doç. Dr. Alev Eken, düzenli cilt kontrollerinin hayat kurtarabileceğine dikkat çekti.