Galileo’nun keşfi Bursa Osmangazi’de konuşuldu

Bursa Osmangazi Belediyesi ve BAAK Ortaklığıyla Gerçekleştirilen Galaileo Etkinliği

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin Bilim ve Amatör Astronomi Kulübüyle (BAAK) birlikte düzenlediği etkinlik, Galileo’nun Jüpiter’in uydularını nasıl keşfettiği temasıyla bilim severleri bir araya getirdi. Rönesans döneminde gözlemsel astronomiye önemli katkılar sunan Galileo’nun Jüpiter’in uydularını keşfetmesinin yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinlik, modern bilimin doğuşunu anlatarak vatandaşlara bilim dolu bir gece yaşattı.

Osmangazi Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan BAAK Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkan, “Bu akşamki etkinliğimizin teması Galileo’nun Jüpiter’in uydularını keşfiydi. Modern bilimin doğuşunu hem tarihi bilgi hem de gözlemlerle anlatmaya çalıştık. Ne yazık ki hava şartları gözlem yapmamıza izin vermedi. Ancak, bilim buluşmalarına gösterilen ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin etkinlik kapsamında Galileo’nun kitabını hediye etmesi bu organizasyona ayrı bir değer kattı. Başkanımız Erkan Aydın’a teşekkürlerimizi iletiyoruz” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Osmangazi Meydanı’nda planlanan Jüpiter, Satürn ve Ay gözlemleri, bulutlu hava sebebiyle gerçekleştirilemedi.

Related Posts

MEB’de tasarruf uğramadı

Sahibi olduğu tapulu mülklerini, STK adı altındaki dernek ve vakıflara ücretsiz devreden MEB, sonra da il ve ilçe milli eğitimlerde hizmet vermek için İstanbul’dan Diyarbakır’a, 9 milyon 305 bin TL para ödeyip kiraya çıktı. Hizmet binası olmayan MEB, otel konseptinde öğretmenevi, yurt ve kiralara yılda 271 milyon 683 bin TL ödedi.

ÖSYM, hafta sonu YDS ve ALES sınavlarını düzenleyecek

ÖSYM, hafta sonu YDS ve ALES sınavlarını düzenleyecek

DGS sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

DGS sınav giriş yerleri 2025 yılı oturumuna girecek adaylar tarafından bekleniyor. Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan ya da mezuniyet aşamasındaki yüz binlerce adayın lisans eğitimine geçiş için hazırlandığı 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 20 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav için başvuru süreci tamamlanırken, adaylar şimdi sınav giriş yerlerini öğrenmek için sabırsızlanıyor. DGS 2025 sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak, sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Tunç Soyer kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gözaltına mı alındı?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZBETON AŞ’de, taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine çalışma başlattı. Bu kapsamda Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu, bilirkişi raporlarına istinaden “ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu isimler arasında yer alan Tunç Soyer gözaltına mı alındı merak ediliyor. Peki, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar…

Ablalar Günü ne zaman? 2025 Dünya Ablalar Günü mesajları ve sözleri

Dünya ablalar günü ne zaman kutlandığı ile merak edilen günler arasında yer alıyor. Dünya ablalalar günü aracılığıyla abla kardeş ilişlerine vurgu yapılacak. Peki, Dünya ablalar günü ne zaman? İşte, o detaylar

VİZE FİNAL HESAPLAMA ROBOTU (Ortalama hesabı): Yüzde 40-60 vize ve final puanı hesaplama ekranı

Vize ve final hesaplama robotu, dönem sonunun gelmesiyle birlikte öğrencilerin gündemini oluşturuyor. Üniversite öğrencilerinin akademik başarısını ölçmede en kritik unsurlardan biri, vize ve final sınav notlarının ortalamasıdır. Bu notların hesaplanması, öğrencilerin dersten geçip geçemeyeceklerini belirlemede önemli rol oynar. İşte bu noktada, vize final ortalama hesaplama araçları devreye giriyor ve öğrencilerin notlarını hızlı, doğru ve pratik bir şekilde hesaplamalarına olanak tanıyor. İşte, Yüzde 40-60 vize ve final puanı hesaplama ekranı