EÜ’den Afrika deri sanayine teknoloji ve eğitim desteği

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü, AB Projesiyle Deri Endüstrisine Teknolojik Destek Sunuyor

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de alanında tek olup uluslararası deri sanayine Avrupa Birliği (AB) projeleriyle teknolojik destek sağlamaya devam ediyor. Avrupa Birliği ERASMUS Plus Programı kapsamında, Ege Üniversitesi’nin de ortak olduğu Tanzanya ve Uganda’da sürdürülebilir kalkınmayı ve etkili eğitimi desteklemeyi amaçlayan proje, 7 farklı ülkenin katılımıyla 400 bin Euro bütçe ile kabul edildi.

Projede Önemli İsimler Yer Alıyor

Projenin koordinatörlüğünü EÜ Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu yaparken, Prof. Dr. B. Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Ersin Önem, Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu ve Doç. Dr. Çiğdem Kılıçarislan gibi önemli isimler de projede yer alıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini makamında ağırlayarak Üniversitenin uluslararası düzeydeki projelerdeki başarısına vurgu yaptı ve Deri Mühendisliği Bölümü ekibini tebrik etti.

Uganda ve Tanzanya’da Mükemmeliyet Merkezleri Kurulacak

Proje kapsamında, Uganda ve Tanzanya’da deri endüstrisi ve teknolojisi için ‘Mükemmeliyet Merkezleri’ kurulması planlanıyor. Bu merkezler, deri endüstrisine eğitim, seminerler, destek hizmetleri ve danışmanlık imkanı sağlayarak sektörün gelişimine katkıda bulunacak.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mete Mutlu, projenin deri sektörüne yeni perspektifler kazandıracağını ve iş birliklerini artırarak ticaret hacminin yükselmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

MHP’den profesörlükte süre ve liyakat odaklı kanun teklifi

MHP’den profesörlükte süre ve liyakat odaklı kanun teklifi

ChatGPT neden açılmıyor, çöktü mü? ChatGPT too many concurrent requests hatası nasıl çözülür?

ChatGPT neden açılmıyor, çöktü mü sorusu popüler yapay zeka platformuna erişmekte sorun yaşayan pek çok kişinin araştırdığı husus oldu. Too many concurrent requests hatası ile karşılaşan ve giriş yapmakta zorluk yaşayan pek çok kullanıcı, resmi açıklamalara odaklandı. Peki, ChatGPT neden açılmıyor, çöktü mü? ChatGPT too many concurrent requests hatası nasıl çözülür? İşte, o detaylar

AÖF FİNAL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2025 || Anadolu Üniversitesi AÖF Bahar Dönemi final sonuçları açıklandı mı, ne zaman nereden açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AÖF 2024 – 2025 Bahar Dönemi final sonuçları, 24 – 25 Mayıs tarihinde tamamlanan oturumların hemen ardından en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor.  Bilindiği üzere sonuçlar sınavdan sonra iki hafta içerisinde açıklanıyor. Öğrenciler sonuçlara “aosogrenci.anadolu.edu.tr​” ekranı üzerinden ulaşabilecekler. Peki, AÖF 2024 – 2025 Bahar Dönemi sonuçları ne zaman açıklanacak? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ayrıntılar…

Dil sınavlarının kalitesi artacak… ÖSYM, Cambridge ve Oxford ile iş birliği yaptı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Cambridge ve Oxford University arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Böylece kurumlar, dil sınavlarındaki ölçme ve değerlendirme alanlarında ortak araştırmalar yapacak, uzmanların ve soru yazarlarının eğitimleri gibi alanlarda çalışmalar geliştirecek.

Resmi Gazete kararları 26 Mayıs 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atama kararları neler? El konulan Eşya ve Alıkonulan Taşıtlara İlişkin Uygulama Yönetmeliği yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 26 Mayıs 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32911 sayılı Resmi Gazete’de, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Göre Elkonulan Eşya ve Alıkonulan Taşıtlara İlişkin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı. Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesi, İstanbul Beykent Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim görevlisi alımı ilanları yayınlandı. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 26 Mayıs Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.

Deprem bölgesindeki çocuklar en çok ev resimleri çiziyorlar

Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde uygulanmaya başlanan ‘Oynaya Oynaya’ projesi, okul öncesi dönemdeki çocukların çok yönlü gelişimlerine katkıda bulunuyor. Proje kapsamında 0-6 yaş grubundaki çocukların, uzmanlar tarafından geliştirilen kutu oyunlarıyla iletişim kurma, problem çözme ve takım çalışması becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.