Cezaevi Yetkililerinden Ayşe Barım’ın Sağlık Durumu Açıklaması

Ayşe Barım’ın Sağlık Durumu Hakkında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden Açıklama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan iddialara yanıt vererek, Ayşe Barım’ın sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Emine Ayşe Barım’ın 19 Mart 2025 tarihinde yaşadığı rahatsızlığın ardından yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği belirtildi. Barım, kendisini iyi hissetmediğini söyleyip dinlenmek istediğini bildirmiş ancak tedbiren hastaneye sevk edilmek istenmiş.

Yapılan açıklamada, stressiz tansiyon değerlerine rağmen Barım’ın yazılı olarak sevk teklifini reddettiği ve bu nedenle sevk işleminin gerçekleştirilemediği vurgulandı. Hekimler tarafından yapılan kontroller ve poliklinik ziyaretlerinde olumlu bir gelişme gözlemlenmedi. Barım’ın sağlık durumu düzenli olarak takip edilmekte ve gerekli tedaviler sağlanmaktadır.

Genel Müdürlük, kamuoyunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, tutuklunun sağlık durumunun titizlikle takip edildiğini ve gerektiğinde müdahalelerin hızla yapıldığını vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.