Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Türkiye’nin Mobilite Geleceğine Işık Tutacak Zirve Başladı

Kocaeli’de düzenlenen ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi,’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla başladı. Bakan Kacır’ın yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve birçok davetli zirveye katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, yaptığı konuşmada, dünya genelinde elektrikli araçlara talebin arttığını belirterek, “Geçen yıl 17 milyon elektrikli araç satıldı ve küresel otomotiv pazarındaki payları yüzde 20’ye ulaştı. Tüketici tercihleri hızla değişiyor ve ülkemizde hibrit araçlar yükselişte. Ülkemiz, mobilite sektörünün dönüşümünde öncü konumda” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin Çağrısı: Yatırım Yapın!’

Bakan Kacır, otomotiv sektörüne yönelik yatırım çağrısında bulunarak, “HIT-30 programı kapsamında otomotiv sektörüne yönelik teşvikler sunuyoruz. Ülkemiz, yatırımcılara birçok imkan sunuyor ve yerli üretimi destekliyor. Elektrikli ve hibrit araç üretimine yönelik yapılan yatırımlar sektörde büyük bir ivme oluşturdu” dedi.

‘Türkiye, Elektrikli Araç Üretiminde Öncü’

Bakan Kacır, Türkiye’nin elektrikli araç üretiminde ilerlediğini belirterek, “Manisa’da yıllık 150 bin elektrikli araç kapasiteli üretim tesisi kuruldu ve başka bir marka için Samsun’da yıllık 200 bin araç üretilecek. Ülkemiz, yüksek teknolojiye dayalı bir üretim kapasitesine sahip ve yerli üretimi destekliyor. 2030’a kadar elektrikli araç pazar payını artıracak ve üretim kapasitesini 1 milyona çıkaracak” şeklinde konuştu.

‘Yerli Yüksek Hızlı Trenler Yolda!’

Bakan Kacır, atılımlarının otomotiv sektörüyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Ülkemiz, raylı ulaşım sistemlerinde yerli ve milli yüksek hızlı tren geliştirip ihraç edebilecek kapasiteye sahip. Yerli elektrikli tren seti üretimi başladı ve hedefimiz, yerli yüksek hızlı trenleri geleceğe taşımak” dedi.

‘Geleceğe Hazırız!’

Bakan Kacır, Türkiye’nin geleceğe yönelik projelere ev sahibi olmaya hazır olduğunu belirterek, “Mobilitenin geleceğini şekillendirecek projelere destek olmaya devam edeceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcılara kapımız açık ve vizyoner projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye, mobilite sektöründe büyümeye ve geleceğe yön vermeye devam edecek” dedi.

Related Posts

En düşük emekli maaşı 16 bin 881 lira oldu! Düzenleme Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda en düşük emekli aylığını 14 bin 469 liradan 16 bin 881 liraya yükseltilecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde düzenlemeler yapacak torba kanun teklifi kabul edildi.

NVIDIA hissesi tarihte bir ilke imza atarak rekor seviyeye yükseldi

Hisse, Microsoft ve Apple gibi dünya devlerini geride bırakmayı başardı

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.