Alkolden Ehliyeti İptal Edilen Sürücü, Alkollü ve Ehliyetsiz Yakalandı

İptal Edilen Ehliyetine Rağmen Alkol ve Ehliyetsiz Sürücü Yakalandı

Aksaray’da alkollü araç kullanırken ehliyeti daimi olarak iptal edilen bir genç, bu sefer hem alkollü hem de ehliyetsiz araç kullanırken yakalandı. Sürücü ve aracı ruhsat sahibi olan annesine toplam 46.688 lira ceza kesildi.

Olay, Aratol Bahçeli Mahallesi Aratol Kavşağında meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, şüpheli buldukları 68 EA 704 plakalı aracı durdurarak sürücü M.A.’yı ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirdi. Bu kontroller sonucunda sürücünün aday sürücüyken alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetinin daimi olarak iptal edildiği tespit edildi. Ayrıca alkollü olan sürücü, alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü çıktı.

Sürücüye alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 27.978 lira ceza kesilirken, aracın ruhsat sahibi olan annesine ehliyetsiz araç kullandırmaktan 18.710 lira ceza kesildi. Toplamda 46.688 lira para cezası uygulandı.

Olay yerine çağrılan sürücünün yakınına araç teslim edilirken, sürücü polis merkezine götürülerek ifadesi alındı. Sürücü hakkında adli işlem başlatıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YASİN CAN – 3.Sayfa

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.