“Uykunun kalitesi, süresinden daha önemli”

Medicana Kadıköy Hastanesi Uzmanından Uyku Tavsiyeleri

Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol, düzenli uyku alışkanlıklarının önemine dikkat çekti. Şenol, her gün aynı saatte yatıp kalkmanın vücut için önemli olduğunu belirtti.

Şenol, her gece aynı saatte uyumak ve uyanmanın biyolojik saatle uyum içinde olmamızı sağladığını vurgulayarak, bu düzenin enerji seviyemizi artırdığını söyledi.

Alkol ve kafein tüketiminin uyku kalitesini olumsuz etkilediğine değinen Şenol, yemekten sonra hemen yatmaktan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Elektronik cihazlardan uzak durmanın önemine de değinen Şenol, mavi ışığın melatonin salgılanmasını engelleyerek uykuya geçişi zorlaştırdığını belirtti.

“Uyku ortamı da önemli!”

Şenol, uyku odasının karanlık, sessiz ve serin olmasının uyku kalitesini artırdığını, rahat bir yatak seçiminin de önemli olduğunu söyledi.

Her bireyin uyku ihtiyacının farklı olduğunu vurgulayan Şenol, yetişkinler için 7-9 saatlik uyku süresinin genellikle yeterli olduğunu belirtti.

Uyku süresini takip etmek için uyku uygulamalarından yararlanabileceğini ifade eden Şenol, vücudu dinlemeyi ve uyku süresini artırmayı önerdi.

Yeni yılın sağlıklı alışkanlıklar edinmek için güzel bir fırsat olduğunu belirten Şenol, herkese düzenli ve kaliteli bir uyku dönemi geçirmesini önerdi. (AA)

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.