30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell’den Yeni Bir Diyet: 30:30:30 Protein Diyeti

Diyetisyen Emma Bardwell, The Telegraph’a verdiği demeçte, sadece bir ay içinde 13 kiloya kadar vermeyi hedefleyen “30:30:30 Protein Diyeti”ni duyurdu.

Bu diyet, dört temel ilkeye dayanıyor: öğün başına 30 gram protein, günlük 30 gram lif, haftada en az 30 farklı bitkisel kaynak ve günlük 300–500 kalorilik makul bir açık.

Öğün Başına 30 g Protein

Bardwell’e göre ideal protein alımı her öğünde ortalama 30 gram olmalıdır. Bu sayede günde yaklaşık 90 gram protein tüketmiş olursunuz.

Diyetisyen, proteinin tokluk hissini arttırdığını ve kas gelişimini desteklediğini vurguluyor.

Günde 30 g Lif

Kalori yoğunluğu düşük, hacim açısından zengin lif, midede ideal doluluk sağlayarak atıştırma isteğini azaltır. Lif ayrıca kötü kolesterol düzeylerini azaltır ve kan şekerini dengeleyerek kalp-damar hastalıkları ile tip 2 diyabet riskini düşürür.

Haftalık 30 Farklı Bitkisel Besin

Bardwell, Amerikan Bağırsak Projesi’nin araştırmasına atıfta bulunarak, farklı renk, doku ve kaynaktan 30’dan fazla bitkisel gıda tüketenlerde daha çeşitli bir mikrobiyom ve güçlü bir bağışıklık profili olduğunu belirtiyor.

Önerilen besinler arasında sebze, meyve, baklagil, tahıl, kuruyemiş, tohum, baharat, bitter çikolata, zeytinyağı ve kahve bulunmaktadır.

Günlük 300–500 kcal Açık

Günlük 300–500 kalorilik bir enerji açığı oluşturmak, haftada yaklaşık yarım kilo kaybına olanak tanır. Bardwell, bu metodun uzun vadede sürdürülebilir ve gerçekçi kilo verme hedefleri sunduğunu belirtiyor.

Diyetisyen Bardwell, “Gerçekten işe yarayan tek diyet, sürdürülebilir olandır. Anlık mucizeler vaat eden ‘yeni’ rejimler çıkmaz sokaktır” uyarısıyla tamamlıyor. “30:30:30” prensibi, besin kalitesini ve çeşitliliğini ön planda tutarak, gerçekçi kilo verme hedefleri sunmaktadır.

Related Posts

Yaşlılıkta düzenli sağlık takibi yaşam kalitesini artırıyor

Yaşlılıkta düzenli sağlık takibi yaşam kalitesini artırıyor

Popüler kahvaltılığın kanser riskini artırdığı ortaya çıktı

Milyonlarca kişinin severek tükettiği şekerli kahvaltılık gevreklerin sağlığa ciddi zararlar verdiği ortaya çıktı. Yapılan yeni bir araştırmada, aşırı işlenmiş gıdaların kanser riskini yüzde 12 oranında artırdığını ortaya koydu.

Bazı gıdalar migreni tetikliyor mu?

Bazı gıdalar migreni tetikliyor mu?

Kullandığı termos sonunu getirdi

Uzun yıllar boyunca kullandığı termos sonunu getirdi. Tayvan’da yaşayan bir adamın akciğer enfeksiyonu, vücuduna sızan ağır metaller nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmada adamın kullandığı termostan kaynaklı öldüğü açıklandı.

Ezine, tulum veya kaşar değil: En sağlıklı peynir buymuş, tek bir ilimizde yapılıyor

Ezine, tulum ya da kaşar hala sofraların vazgeçilmezi olabilir fakat doğallığı, fermente gücü, katkısız yapısı ve bitkisel zenginliğiyle bu peynir sağlıklı beslenme isteyenlerin yeni gözdesi olmaya aday. Üstelik tek bir ilimizde yapılıyor…

Elazığ’da Otomobil Kazası: 2 Ölü, 3 Yaralı

Elazığ-Bingöl karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir otomobil şarampole devrildi, 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.