Kamçatka Yarımadası’ndaki Bezymianny Yanardağı Patladı

Bezymianny Yanardağı Kamçatka Yarımadası’nda Patladı

VLADİVOSTOK, 12 Nisan (Xinhua) — Rusya’nın Kamçatka Yarımadası’nda bulunan Bezymianny Yanardağı, cumartesi günü erken saatlerde patlayarak gökyüzünde 4.000 metre yüksekliğinde bir kül bulutu oluşturdu.

Rusya Bilimler Akademisi Uzak Doğu Şubesi Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü, Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, kül bulutunun yanardağın kuzey-kuzeydoğusuna doğru 90 kilometre yayıldığını ve bölgesel hava trafiği için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Patlama, son 24 saat içinde bölgede kaydedilen 180’den fazla depremin eşlik ettiği ve aylardır süren artan volkanik aktivitenin ardından gerçekleşti. Bilim insanları bu süreci yakından izliyordu.

Bu patlama, 11 Nisan 2023’te Ust-Kamchatsky bölgesinde yaşamı olumsuz etkileyen güçlü bir patlamadan yaklaşık iki yıl sonra meydana geldi. Uzmanlar, mevcut patlamanın şiddetlenebileceği ve kül emisyonlarının deniz seviyesinden 15.000 metre yüksekliğe ulaşabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Yaklaşık 3.000 metre yüksekliğindeki Bezymianny Yanardağı, Ust-Kamchatsky bölgesindeki Klyuchi köyüne 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Xinhua / Güncel

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.